Gergen Birtok

Borászatunk Gergen Birtok néven 2017 óta része a Villányi borvidék bortermelő közösségének. Gyökereink azonban a török korig visszanyúlnak, hiszen máriagyűdi központi épületünk alatt húzódó pincében több mint 500 éves építészeti megoldásokat fedezetek fel, vélhetően papi dézsmapince lehetett itt.

Jelenleg mintegy 40 ha szőlő- és 30 ha gyümölcsös területen gazdálkodunk, a borkészítés mellett szőlő és gyümölcstermesztéssel is foglalkozunk. Borfajtáink a tramini, az olaszrizling, a chardonnay, a sauvginon blanc, a portugieser, kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc és syrah.

A borok mellett, saját gyümölcsöseinkből 100 százalékos gyümölcsleveket és pálinkát készítünk. Saját márkás söreink, sajtjaink és füstölt áruink szintén vendégeink kedvencei, ajándéknak is kiválóak.

Pincénkben családi, baráti összejövetelek, céges rendezvények, borkóstolók megtartását vállaljuk, akár török-kori pincetúrával egybekötve.

Máriagyűd csodálatos, fedezzék fel Önök is! Ismerjék meg a Máriagyűdi Bazilikát és környékét, sétáljanak a kálvárián, a Csodabogyó tanösvényen és térjenek be hozzánk egy kávéra, borkóstolóra! Szeretettel várjuk Önöket!