Fiatal kora ellenére nem kezdő már a Gergen Birtok borásza, hiszen egyrészt felsőfokú tanulmányai alatt is dolgozott a szakmában, másrészt a családi gyökerek is a szőlészet felé terelték. – Nagyszüleimnek volt Siklóson szőlőterülete, amit ők is műveltek, azonban amikor nagypapám meghalt, kivágtuk a táblát. Családunk barátjával, a gyűdi szomszédommal, még gyerekként én is elkezdtem a szőlőtermesztés és a borászkodás alapjait – meséli Pesti Anna Réka.

„..az átalakulásnak a nehézségeit humorral oldjuk, mely elengedhetetlen az itteni mindennapokból..”

A máriagyűdi családi kötődésű borászunk így szinte már kislány korától kezdve magába szívta a szőlő szeretetét. Ha kellett, fizikai munkával, ha kellett tervezéssel, tanulással. Akik látták már dolgozni, egyetérthetnek abban, hogy Réka mindenen rajta tartja a szemét. – A nap minden egyes munkaelemének megvan a jövőbeni eredménye, következménye, ezért is igyekszünk pontosan, tervezetten dolgozni – teszi hozzá.
Amikor felkérték jelenlegi munkájára, mint mondja, nem gondolkozott sokat, azonnal elvállalta. – Nagy kihívás a Gergen Birtok minden napjait megtervezni, irányítani és részt venni benne.  Mindig is tudtam, hogy elszántság és a szakma szeretete nélkül nem lehet boldogulni, törekszem a legtöbbet kihozni a mindennapokból, munkatársaimból és magamból. A Birtok nagy átalakuláson megy jelenleg keresztül, aki már belefogott bármilyen változtatásba élete során, tudja, hogy sokszor nem könnyű. Ennek az átalakulásnak a nehézségeit humorral oldjuk, mely elengedhetetlen az itteni mindennapokból.

Pesti Anna Réka 2016-ban szerezte meg kertészmérnöki diplomáját. Szakdolgozatát „Környezetkímélő szőlőtermesztés fajtaválaszték bővítése” címmel írta meg. Még a tanulmányi évei alatt egy évet töltött el borász gyakornokként a Terre Margaritelli, torgiano-i olasz borászatnál, majd nyaranta villányi borászatoknál dolgozott szőlőmunkásként. Diplomájának megszerzése előtt már dolgozott a PTE Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetében, ahol kezdetben gyakornok, majd ügyvivő-szakértő volt.
Ezt követően érkezett 2016 novemberében a Gergen Birtokhoz.